انفجار چهارراهی زنبق
انفجار چهارراه زنبق در جوزای ۱۳۹۶ نمونه کوچکی از جنایات فراوان طالبان خون‌آشام و حامیان شان است که منجر به کشته و زخمی‌شدن صدها تن گردید.‌

نویسنده: لین اودونیل | مترجم: شایان
منبع: نشریه «فارن پالیسی» تاریخ نشر: ۲۲ مارچ ۲۰۲۴

طراحان یازده سپتامبر در کشوری تحت فرمانروایی طالبان از معادن تلا و سنگ‌های گرانبها سود می‌برند.

القاعده با ترفندهای دیرینه‌اش برگشته است. این گروه تروریستی همانند دوران قبل از طراحی حملات یازده سپتامبر، اردوگاه‌های آموزشی شبه‌نظامیان را پیش می‌برد؛ سود شرکت‌های غیرقانونی استخراج معدن، موادمخدر و قاچاق طالبان تقسیم می‌شوند؛ و عواید به گروه‌های جهادی وابسته‌ی شان در سراسر جهان انتقال می‌یابند.

جان پلجر

ملل دربند جهان جان پلجر، این دادخواه و مدافع راستین خویش را از دست دادند. انسان آزادمنشی که زندگی‌اش را وقف افشای جنایات امپریالیزم و مخصوصاً امریکا و انگلیس کرد. وی در ۳۰ دسمبر ۲۰۲۳ در ۸۴ سالگی چشم از جهان فرو بست، اما تا آخرین روزهای عمرش از آرمان والای مبارزه برضد نابرابری‌ها ذره‌ای نیز عدول نکرد. دونیم ماه پیش از وفات (۱۳ نومبر ۲۰۲۳)، طی آخرین مطلبش در سایت چپ و مترقی «کونترپنچ» از جنایات دولت‌های امپریالیستی و مقاومت انسان‌های آزاده می‌نویسد؛ در وضعیتی که بسیاری افراد از ترس امپریالیزم و صهیونیزم در رابطه به مسئله فلسطین مهر سکوت وقیحانه بر لب زده‌اند و حتی به دفاع از دولت کودک‌کش اسراییل برمی‌خیزند، وی از مبارزه فلسطینیان می‌نویسد؛ از امید به آینده می‌نویسد و از افغانستان و عراق جنگ‌زده و فراموش‌شده. در ذیل ترجمه آخرین نوشته جان پلجر را می‌خوانیم:

لیلا خالد

نویسنده: مارتا ویدال | مترجم: احمر
منبع: مجله «نیو انترنیشنلست» | تاریخ نشر: ۲۵ جولای ۲۰۲۳

لیلا خالد نخستین زن شناخته‌شده‌یست که رهبری ربودن طیاره‌ای را به عهده داشت. تصویر وی با لبخندی ملیح و کلشینکوفش بر شانه مبدل به نماد مبارزه آزادی‌خواهانه فلسطین گردید. او در ۱۹۴۴ در هایفه به دنیا آمد و در جریان «نکبه» در ۱۹۴۸ پناهنده شد، «نکبه»‌ای که با ایجاد اسراییل منتج به غصب ملکیت‌های حدود ۷۵۰هزار پناه‌جوی فلسطینی شده و به نابودی صدها شهر و روستا انجامید. لیلا خالد در طول عمرش فقط یک بار دیگر توانست هایفه را ببیند، آن هم وقتی در ۱۹۶۹ به عنوان عضو سازمان چپ‌گرای «جبهه مردمی برای آزادی فلسطین»، در جریان گروگان‌گیری طیاره به پیلوت آن گفت تا یک بار از فراز زادگاهش بگذرد.

فقر در امریکا

برنی سندرز، یک سناتور امریکایی و در آخرین تحلیل جزو هزار و یک پیچ‌ومهره‌ دستگاهی است که از برکت جنگ، کشتار و فروش اسلحه به حیات پرجنایتش ادامه می‌دهد. برای درک بحران‌های فلاکت‌بار و پوسیدگی و فروپاشی منتهی به انفجاری که یکی از خصال جوامع امپریالیستی می‌باشد، در قضیه امریکا حاجت نیست به تحقیقات بسیار معتبر و آمار و ارقام منابع مستقل وغیره رجوع کنید، کافی‌ست به اعترفات هولناک و افشاگرانه مقامات دولتی مثل ترمپ و سندرز و نظایر گوش دهید.

جاش پاول

نویسنده: جک جانسن | مترجم: میرویس
منبع: سایت «کامن دریمز» تاریخ نشر: ۱۹ اکتوبر ۲۰۲۳

قسمتی از نامه استعفای جاش پاول: «بدبختانه ما همان اشتباهات دهه‌های قبلی را تکرار می‌کنیم و من نمی‌خواهم از این بیشتر در آن سهم داشته باشم.»

کودک فلسطینی زخمی‌شده در حملات اسراییل

در‌حالی‌که دولت بایدن تلاش می‌کند تا تلفات کارزار کشتار جمعی اسراییل در غزه را انکار کند و نسل‌کشی را به‌عنوان محرکی برای اقتصاد ایالات متحده بفروشد، تاجران مرگ هستند که از ماشین جنگ سود می‌برند.

نویسنده: جسیکا کوربت | مترجم: نوید نابدل
منبع: سایت «کامن‌دریمز» تاریخ نشر: ۲۷ اکتوبر ۲۰۲۳

ویرانی‌های غزه در اثر حملات اسراییل

با قتل بیش از ٧٣٠٠ فلسطینی تاکنون در بمباران سه هفته‌ای غزه توسط اسراییل، مجموعه‌ای از گزارش‌های این هفته نشان می‌دهد که چگونه سازندگان تسلیحات و کمک‌کنندگان میلیاردر ایالات متحده آنچه را که کارشناسان حقوقی می‌گویند می‌تواند به نسل‌کشی تبدیل شود، امکان‌پذیر می‌سازند.

پس از اعلام جنگ اسراییل در پاسخ به حماس که بیش از ١٤٠٠ اسراییلی را به قتل رساند و حدود ٢٠٠ تن را گروگان گرفت، سهام شرکت‌های بزرگ امریکایی و اروپایی افزایش یافت که از جنگ سود می‌بردند. گزارش دیروز سایت (Eyes on the Ties) پنج شرکت امریکایی را با سابقه ارائه تسلیحات به اسراییل هدف قرار می‌دهد.

این نشریه تاکید کرد که جو بایدن، رییس جمهور امریکا هفته گذشته ضمن اعلام درخواست کمک مالی تکمیلی که شامل ۱۴.۳ میلیارد دالر برای اسراییل است، «کارگران میهن‌پرست امریکایی» را که «زرادخانه دموکراسی را می‌سازند و به آرمان آزادی خدمت می‌کنند» مورد خطاب قرار داد، اما این مدیران عامل شرکت‌هایی که سالانه ده‌ها میلیون دالر درآمد داشته و سهامداران وال‌استریت اند، از منفعت‌جویان واقعی جنگ‌افروزی می‌باشند.

براساس گزارش این نشریه، پنج غول صنعت مورد بررسی مجموعاً ۱۹۶.۵ میلیارد دالر درآمد نظامی در سال گذشته به ثبت رساندند: بوئینگ (۳۰.۸ میلیارد دالر)؛ جنرال داینامیکس (۳۰.۴ میلیارد دالر)؛ لاکهید مارتین (۶۳.۳ میلیارد دالر)؛ نورثروپ گرومن (۳۲.۴ میلیارد دالر) و آرتی‌ایکس (نام سابقش رایتون، ۳۹.۶ میلیارد دالر).

سایت خبری نامبرده نوشت: «سهامداران اصلی این پنج شرکت دفاعی عمدتاً شامل مدیران دارایی‌های بزرگ یا بخش مدیریت دارایی بانک‌های بزرگ هستند که شامل بلک راک، وانگارد، ستیت استریت، فدیلیتی، کپتل گروپ، ویلنگتون، جی.پی‌مورگان، مورگان ستانلی، ویست‌پورت ترست کمپنی، لانگ‌ویو ایست منجمنت، موساچوست فایننشال سرویس کمپنی، گیودی کپتل و بینک آف امریکا اند.»

نشریه همچنین نشان داد که چگونه مدیران ارشد به‌طور قابل توجهی پاداش دریافت می‌کنند.

براساس این گزارش:

- مدیر عامل جنرال داینامیکس فیبی نواکویچ بیش از ۶۴ میلیون دالر در کل از ٢٠٢۱-۲۰٢٢ دریافت کرد و تا مارچ دارای ١٦١٦٢٧٩ سهام بود.

- مدیر عامل جنرال داینامیکس فیبی نواکویچ بیش از ۶۴ میلیون دالر در کل از ٢٠٢۱-۲۰٢٢ دریافت کرد و تا مارچ دارای ١٦١٦٢٧٩ سهام بود.

- جیم تایکلت، مدیرعامل لاکهید مارتین از سال ٢٠٢٠ تا ٢٠٢٢ بیش از ٦٦ میلیون دالر دریافت کرد و تا فبروری ٥٦٠٥٤ سهام داشت.

- کتی جی واردن، مدیر عامل نورثروپ گرومن، بیش از ٦١ میلیون دالر از سال ٢٠٢٠ تا ٢٠٢٢ دریافت کرد و تا مارچ ١٦١٢٣١ سهام داشت.

- گرگوری جی. هیز، مدیرعامل آر.تی.ایکس از سال ٢٠٢٠ تا ٢٢ بیش از ٦٣ میلیون دالر دریافت کرد و تا فبروری ٨٠١٣٣٩ سهم داشت.

گزارش‌های دیگر این هفته مدیران اجرایی را به این دلیل هدف قرار داده است که پیشنهادهای شان استوار بر این نکته بود که حمله اسراییل به غزه برای تجارت خوب است.

در طی آخرین تماس مالی لاکهید مارتین، تایکلت درخواست بایدن را هفته گذشته به درستی پیش‌بینی کرد و گفت که «یکچنان گزینه‌ای برای درخواست‌های تکمیلی مربوط به حمایت از اوکراین، اسراییل و احتمالا تایوان وجود دارد.»

شرکت‌های امریکایی که از جنگ غزه سود می‌برند.
شرکت‌های امریکایی که از جنگ غزه سود می‌برند.

بایدن علاوه بر درخواست برای اسراییل -که در حال حاضر نزدیک به چهار میلیارد دالر کمک نظامی سالانه از ایالات متحده دریافت می‌کند- چهار میلیارد دالر برای مقابله با نفوذ چین در منطقه هند و اقیانوس آرام و ۶۱.۴ میلیارد دالر بیشتر برای اوکراین که در حال درگیری با تهاجم روسیه است، درخواست کرد.

...

همانطور که نشریه The Lever گزارش داد:

جیسون آیکن، مدیر مالی و معاون اجرایی جنرال داینامیکس، ابراز داشت: «...بدیهی است که این یک نقطه فشار بزرگ تا کنون درمورد اوکراین بوده است، فشاری که ما تمام تلاش خود را برای حمایت از مشتری ارتش خود انجام داده‌ایم. ما از ١٤٠٠٠ گلوله در ماه خیلی سریع به ٢٠٠٠٠ گلوله رسیده‌ایم. برای سرعت بخشیدن به ظرفیت تولید تا ٨٥٠٠٠ گلوله، حتا تا ١٠٠٠٠٠ گلوله در ماه، زودتر از موعد مقرر کار می‌کنیم، و فکر می‌کنم که وضعیت اسراییل فقط فشار صعودی را بر این تقاضا وارد می‌کند.»

هفته گذشته، حدود ١٠٠ فعال در خارج از کارخانه تسلیحات جنرال داینامیکس در پیتسفیلد، ماساچوست، در اعتراض به جنگ اسراییل با در دست داشتن تابلوهایی با شعارهایی مانند «نسل کشی: جنرال داینامیکس برای شما آورده است» تجمع کردند.

...

این فقط مدیران دفاعی نیستند که امکان کشتار جمعی غیرنظامیان توسط اسراییل در غزه را فراهم می‌کنند. همانطور که سایت خبری Eyes on the Ties گزارش داد، «گروه‌های لابی از جمله "کمیته روابط عمومی امریکا اسراییل" (AIPAC) و "اکثریت دموکراتیک برای اسراییل" در واشنگتن فعال بوده اند و از قانونگذاران خواسته‌اند که پول و سلاح به اسراییل ارسال کنند.»

در این گزارش نام برخی از کمک‌کنندگان میلیاردر به گروه‌های لابی نیز ذکر گردیده‌اند.

خانم سامر لی، نماینده کانگرس از ایالت پسلوانیا گفت که امریکایی‌ها «می‌دانند که ریختن میلیاردها دالر بیشتر به جیب دلالان اسلحه، فرزندان ما را از سلاح‌های جنگی در خانه یا در سراسر جهان مصون نمی‌دارد. این کار عزیزان ما را از سموم موجود در هوا و آب آشامیدنی ما در امان نمی‌دارد. آنان می‌دانند که پر نمودن جیب تولیدکنندگان اسلحه به خانواده‌هایی که برای تامین هزینه‌های مسکن، دارو یا مواد غذایی مشکل دارند کمکی نمی‌کند. می‌دانند که پیمانکاران دفاعی از سیستم بیمه صحی "مید‌کیئر" و تامین اجتماعی و یا از جوامع خود در برابر بحران اقلیمی محافظت نمی‌کنند.»

برخلاف مدیران اجرایی شرکت‌هایی مانند لاکهید مارتین و آر‌تی‌ایکس لی، یکی از معدود اعضای کنگره که برای آتش‌بس در غزه تلاش می‌کند، افزود: «مادرانی که توانایی پرداخت هزینه‌های مراقبت از کودک شان را ندارند، جوانانی که نمی‌توانند قروض خود را پرداخت کنند، متقاعدینی که نمی‌توانند هزینه‌های مسکن را تامین کنند و کودکانی که گرسنه به مکتب می‌روند، بودجه‌های میلیون دالری برای لابی‌گری ندارند بنابراین به ما بستگی دارد که از نیازهای آنان دفاع کنیم.»

ویرانی‌های غزه در اثر حملات اسراییل
ویلای زلنسکی در مصر
ویلای ۵ میلیونی زلنسکی در مصر

اگرچه در جنایت، پلیدی، فساد، خیانت و هزارویک رذالت‌پیشگی دیگر، روی خودفروختگان و میهن‌فروشان از هر جنس و هر طیف وطنی ما را کسی سفید نمی‌تواند و نه هم در این‌جا قصد داریم فساد مثلاً زلنسکی را با فساد عطا، دوستم، محقق، خلیلی، اتمر، خانواده کرزی، محب، عبدالله، فضلی، زاخیلوال، فاروق وردک، قانونی، الله‌گل مجاهد، ظاهر قدیر، حصین فهیم، خانواده گیلانی و... مقایسه کنیم. نه هرگز! ترجمه و پخش مطلب آتی فقط برای خاطرنشان‌ساختن این نکته -هرچند بسیار روشن- است که استعمار از بدو ظهور آن تا امروز برای خلاندن عمیق‌تر چنگال سیطره‌اش در سرزمین‌های تحت اشغال یا «تغییر رژیم»شده همواره در صدد یافتن، پنداندن و در وقتش دورانداختن مهره‌هایی‌ست که از لحاظ شخصیتی به درجه اول مستعد فاسدشدن و اعتیاد به پول، فحشا، مقام، امکانات و... باشند. چرا؟ چون از یک سو باید چاکر ضعیف‌النفس‌اش را عاری و بی‌بهره از پایگاه واقعی مردمی نگه‌داشته و فقط به زور مخدرات تبلیغاتی از وی شخصیت بتراشد (تا مبادا روزی اگر سگ بالای صاحبش می‌تازد، بتوان به راحتی و بدون نگرانی از وقوع تنش و شورشی، دست‌نشانده منفور و مطرود را برداشته و عامل مطیع‌تر و جدیدش را به جای وی بنشاند) و از سوی دیگر پیش‌برد مقاصد امپریالیستی در یک دم‌ودستگاه فاسد و پوسیده به مراتب سهل‌تر است تا در یک اداره پاک و منضبط. از این رو، نباید مثل العباسی‌ها مایه «حیرت» و «شگفتی» باشد که با کودتای امریکایی در اوکراین چرا فسادپیشه و دلقکی مثل زلنسکی به حیث فرد اول دولت گماشته می‌شود یا در افغانستان جان کری چرا دست عبدالله و غنی را بالا می‌کند؟ روی‌کارآمدن و ریاست چنین افرادی در ارگان‌های کلیدی یک حکومت پوشالی در تضاد لاینحل با ماهیت ذاتی و منافع امپریالیزم بوده و امری‌ست ناممکن. به قول پل گریک، معین اسبق وزارت مالیه امریکا: «واشنگتن بیش از هر چیز از انسان‌های واقعی که خودفروش نیستند، متنفر است.» با مرور تاریخ امپریالیزم و تهاجم‌های امریکا در یک قرن گذشته و دیدن وضعیت فعلی در اوکراین و احتمالاً پس از مدتی در تایوان و طبعاً سایر نقاط جهان، دیگر برای ما جای «تعجب» باقی نمی‌گذارد که چرا با درگرفتن جنگ‌هایی که برای نعش مجتمع نظامی-اقتصادی امریکا قرص حیات‌بخش، برای عوامل بومی سی‌آی‌ای موهبت عظیم ثروت‌اندوزی، برای نظام سرمایه‌داری کلید خلاصی از روبنده‌ترین بحران‌های اقتصادی، برای متحدان و شرکا زمینه‌ای برای اعمال سیاست‌های ضدمردمی‌شان به بهانه جنگ و برای کشورهای تحت اشغال و «حمایت» امپریالیزم سرنوشت مشابه افغانستان به همراه دارد. در ادامه ترجمه مطلب نشریه «گلوبل ریسرچ» پیرامون مسئله را می‌خوانیم:

کتاب «برگشت طالبان»

پس از مرگ مرموز ملاعمر در کراچی پاکستان، رهبری طالبان به مشوره سران آی‌اس‌آی بر آن شد تا رهبر جدیدی برای این گروه انتخاب نمایند. دو تن مورد نظر آنان بود، ملا عبدالغنی برادر و ملا عبیدالله آخند. ملا عبیدالله آخند در زندان پاکستان بر اثر حمله قلبی درگذشت و ملا برادر نیز در عملیات مشترک سی‌آی‌ای و آی‌اس‌آس جهت آمادگی برای ماموریت «بزرگ» دستگیر شد.

بمباران امریکا بر عراق

سازندگان تسلیحات امریکایی در بیست سال گذشته دونیم میلیارد دالر برای لابی کردن کنگره هزینه کرده‌اند.

نویسنده: مایک لودویگ | مترجم: نوید نابدل
منبع: سایت «حقیقت» تاریخ نشر: ۱۵ اپریل ۲۰۲۲



تحلیلگران می‌گویند تولیدکنندگان اسلحه میلیاردها دالر برای لابی کردن کنگره هزینه کرده اند درحالی که بی سر و صدا با تولید سلاح‌هایی که به درگیری‌های مرگبار در اوکراین، یمن و در سراسر جهان دامن می‌زنند تحت توافقنامه‌های «فروش تسلیحات فدرال» که نظارت مؤثر کنگره بر آن اعمال نمی‌گردد، سود بیشتری به دست آورده اند.

بر اساس گفته دن آوبل، محقق «ردیاب پول در سیاست» در شبکه OpenSecrets، یک «رابطه حلقوی» خطرناک بین سازندگان بزرگ سلاح در ایالات متحده که میلیاردها سود از فروش تسلیحات به دست می‌آورند، کشورهایی که خود را به این سلاح ها مسلح می‌کنند و دولت ایالات متحده که از فروش تسلیحات به عنوان «ابزار» برای کسب درآمد اقتصادی و اهرم دیپلماتیک استفاده می‌کند وجود دارد.

کودک گدا در شهر مزار
کودک گدا در شهر مزار

نویسنده: کالین تادهنتر | مترجم: میرویس
منبع: «گلوبل ریسرچ» | تاریخ نشر: ۲۴ اگست ۲۰۲۲



در مارچ ۲۰۲۲، انتونیو گوتریش، منشی عمومی ملل‌متحد، در رابطه به مسئله اکراین و «توفان گرسنگی و فروپاشی سیستم جهانی غذایی» ناشی از آن هشدار داد و گفت قیمت مواد غذایی، نفت و کود زراعتی نسبت مختل‌شدن زنجیره‌های تدارکاتی به طور سرسام‌آوری رو به فزونی‌ست و این بحران فقیرترین‌ها را ضربه می‌زند و بذر بی‌ثباتی سیاسی و آشوب را در سراسر جهان خواهد کاشت. اما طبق اظهارات «هیئت بین‌المللی متخصصان سیستم‌های غذایی پایدار»، در حال حاضر غذا به حد کافی مهیا بوده و خطر کمبود عرضه در سطح جهان وجود ندارد.

مقالات برگزیده

مقالات رسیده

هنر و ادبیات

از صفحات تاریخ ما

تعداد مهمانان حاضر: 228 نفر