تفرقه بیانداز و حکومت کن

نویسنده: راب گولند | مترجم: آمادور نویدی
منبع انگلیسی: هفته‌نامه گاردین، شماره ۱۷۷۲، ۵ اپریل ۲۰۱۷
منبع فارسی: مجله هفته، ۱۰ اپریل ۲۰۱۷

زمانی‌که قدرت‌های بزرگ سرمایه داری به این نتیجه رسیدند که کنترل صدام حسین، «مرد قدرتمند» خود را در کشور نفت‌خیز عراق از دست داده اند، آن‌ها به روشی متوسل شدند که در جاهای دیگر تکامل بخشیده بودند: بی ارزش و اهریمن سازی از دوست سابق خود.

ناگهان، به تمام جهان چیزی گفته شد که مردم عراق همواره آن‌را می‌دانستند: که صدام حسین در واقع، یک دیکتاتور بی‌رحم است. اما زمانی‌که همان قدرت‌های بزرگ صدام را به قدرت نشاندند، این واقعیت که صدام دیکتاتوری بی‌رحم است، کوچکترین مزاحمتی برای قدرت‌های امپریالیستی دربر نداشت. اما بالاخره معلوم شد که صدام یک ملی‌گرا نیز هست.، که مخالف غارت درآمدهای نفتی کشور خود توسط غرب است.

پیام نوروزی جعفر عظیم‌زاده، کارگر مبارز و تسلیم‌ناپذیر ایران اسماعیل عبدی، جعفر عظیم‌زاده و رسول بداقی پس از آزادی از زندان اوین.

سیاهچالهای رژیم ددمنش ایران، مملوست از انسان‌های مبارز و جان‌گذشته‌ای که فقط به خاطر دفاع از حقوق شان به بند کشیده شده اند. اما دستگاه فاشیستی «ولایت فقیه» با شکنجه و اعدام‌ پیاپی سرفرازترین فرزندان خلق ایران نتوانسته روحیه مبارزان را درهم‌شکند و زندان‌هایش همیشه صحنه مبارزات خروشان و الهامبخش بوده است. جعفر عظیم‌زاده، کارگر عدالت‌خواه و باشهامتی است که «حزب همبستگی افغانستان» بازداشت او را محکوم کرده در دفاع از او نوشت. او بعد از ۶۳ روز اعتصاب غذا در زندان مخوف اوین و کارزار وسیع حمایتی در داخل و خارج ایران بالاخره در وضعیت بد صحی به تاریخ دهم سرطان ۱۳۹۵ آزاد شد. هم‌زنجیر برومندش، اسماعیل عبدی که در اعتصاب غذا او را همراهی کرد، آزاد گردید اما بعد از اندک مدتی دوباره به بند کشیده شد. به مناسبت نوروز ۱۳۹۶، جعفرزاده پیام جسورانه و آگاهی‌بخشی در دفاع از عبدی و دیگر زندانیان آزادیخواه انتشار داد که از لابلای آن می‌توان به گوشه‌ای از وضعیت اسفناک زحمتکشان ایران، خیانت و استبداد دستگاه حاکم و پیکار حماسی کارگران و معلمان معترض ایران پی برد.



جعفر عظیم زاده:
در حمایت از اسماعیل عبدی و همه زندانیان شریف و آزادیخواه

منبع: اخبار روز، ۳۰ حوت ۱۳۹۵


قبل از آخرین روزهای تحویل سال نو، هر کاری کردم دستم برای نوشتن به یاد یاران در بندم یاری‌ام نکرد. اسماعیل عزیز، این معلم برجسته و اسطوره ایستادگی را بار دیگر به بند کشیدند. بهنام ابراهیم‌زاده مظهر مقاومت ما کارگران در برابر ستم را نزدیک به هفت سال است به بند کشیده اند و آرش صادقی، امیر امیر قلی، سعید شیرزاد، مهدی شاندیز، علی معزی، علی شریعتی، نرگس محمدی، عبدالفتاح سلطانی و دهها انسان عزیز و شریف دیگر در لحظاتی که همه مردم ایران در سراسر کشور به دیدار هم می‌شتابند و چند روزی را فارغ از همه درد و رنجهایی که دارند میگذرانند به زنجیر کشیده اند و آنان دور از عزیزان شان در باشکوه‌ترین روزهای سال در کنج زندانهای کشور بسر می‌برند.

یاد این انسانهای بزرگ، گرامی‌ترین، عزیزترین و در عین حال دردناک‌ترین لحظه‌های من در عید نوروز است.

دهه هاست اقلیتی ناچیز در این مملکت منافع چپاولگرانه خود را امنیت کشور نامیده و شریف‌ترین انسانها را با این بهانه مسخره و پوچ و واهی به بند کشیده اند. این غیر قابل تحمل‌ترین چیزی است که میتوان تصورش را کرد.

خطاب به دجالان و دیکتاتور‌ها، حسرت یک آه را به دلتان خواهم گذاشت تا لحظه‌ی مرگ خم به ابرویم نخواهم آورد.
از نامه امیر امیرقلی از زندان،
۲۷ بهمن ماه/دلو ۱۳۹۴

مشتی دزد و غارتگر با سیطره بر سرنوشت مردم یکی از ثروتمندترین کشورهای جهان، دستمزدهای چندین برابر زیر خط فقر کارگران را تا واپسین روزهای سال نمی پردازند. میگویند کلیه فروشی انسانها برای سیر کردن شکم ایرادی ندارد. فقر و گرسنگی، گورخوابی و کارتن خوابی، تکدی‌گری کودکان و بزرگسالان و تن‌فروشی زنان در خیابانها بیداد میکند. حداقل مزد و زندگی و معیشت نزدیک به ۵۰ میلیون نفر از جمعیت یک جامعه هشتاد میلیونی را آنطور که منافع چپاولگرانه شان اقتضا میکند تعیین میکنند و آنوقت انسانهای شریف و مسئولی همچون اسماعیل عبدی‌ها باید در گرامی‌ترین روزهای سال در کنج زندانها باشند.

آیا این وضعیت قابل تحمل است؟ آیا میشود بی‌سابقه‌ترین شکلی از فقر و فلاکت را بر مردمان یکی از ثروتمندترین کشورهای جهان تحمیل کرد و آنوقت زبانشان را نیز برای حرف زدن و انتقاد از کام کشید؟ اگر چنین وضعیتی در طول تاریخ بشر ضامن بقا سیستمی بوده است اینجا نیز در ایران چنین خواهد شد!؟ اما تاریخ درس دیگری به همه ما انسانها آموخته است: نمیشود و هیچ کس و هیچ خدائی نیز نمیتواند هم فقر و فلاکتی بی‌پایان را بر مردمان یک کشور ثروتمند تحمیل کند و هم زبانشان را ببرد و آنان را در کنج زندانها به بند کشد.

دور نیست روزهایی که ما کارگران و معلمان و عموم مردم شریف ایران، اسماعیل عبدی‌ها، بهنام ابراهیم‌زاده‌ها و جوانان برومندی همچون امیر امیر قلی، ارش صادقی و وکلای متعهدی همچون عبدالفتاح سلطانی و زنان برابری‌طلبی همچون نرگس محمدی‌ها را بر روی دوشهایمان از زندانها خارج کنیم.

جعفر عظیم زاده – سی ام اسفند ماه /حوت ۱۳۹۵
تصویر نوروزی از بعضی زندانیان سیاسی ایران
تصویر نوروزی از بعضی زندانیان سیاسی ایران
ثروتمندان امریکا از بیم شورش راهی «نیوزیلاند» می شوند

روسیه امروز | مترجم: رضا نافعی
منبع: مجله هفته، ۲۷ جنوری ۲۰۱۷

ثروتمندان امریکا خود را برای فروپاشی احتمالی امریکا یا انقلاب تهیدستان آماده می سازند. آنها برای این منظور در زلاند نو دست به خرید املاک و مستغلات زده اند. این خبر را مجله «نیویورکر» منتشر کرده است. پروژه خرید زمین و مستغلات در محل با استقبال مردم بومی روبرو نمی شود.

آرونداتی روی: «سهم واقعی ان.جی.اوها خاموش کردن خشم سیاسی مردم است»

آرونداتی روی، روشنفکر مبارز و پیشرو هند، برای کتاب‌ها و سخنرانی‌های ‌آگاهی‌دهنده‌اش شهرت جهانی داشته یکی از چهره‌های پرآوازه ضدجنگ افغانستان و عراق نیز شمرده می‌شود. در ۲۶ اسد ۱۳۸۳، خانم روی طی سخنرانی‌ای در شهر سان‌فرانسیسکوی امریکا، به نقش ویرانگر ان‌جی‌او‌ها در هموار ساختن جاده برای سیاست‌های استعماری و نئولیبرالیستی حرف‌های اندیشه‌برانگیزی بیان داشت. با امتنان از دست‌اندرکاران سایت «منجنیق» که در کنار تلاش برای برگردان آثار متعدد انقلابی، این بخش مصاحبه را به فارسی ترجمه نموده‌اند. هرچند، خانم روی از تجربه‌ی تلخ هند حرف می‌زند ولی هر جمله‌اش چنان به وضعیت افغانستان در ارتباط به ان‌جی‌او‌ها می‌خواند، که گویی گزارشی از کشور تیره‌روز ما را ارایه می‌نماید. ما قبلا طی مقاله‌ای در سایت حزب همبستگی به گوشه‌هایی از نقش مخرب ان.جی.اوها پرداخته بودیم.

بیانیه جمعی از کنشگران سیاسی و مدنی در همبستگی با مقاومت روژاوا

منبع: www.petitions24.com/154987


به نام مردان زندانی
به نام زنان تبعیدی
به نام همه آن یاران ما
كه گردن ننهادن به ظلمت را
به شهادت و قتل آمده اند
بر ما است كه خشم را شخم زنیم
و آهن را طالع كنیم
برای نگهداری تصویر بلند بی‌گناهانی كه
همه جا جرگه می‌شوند
و همه جا به پیروزی می‌رسند

پل الوار «هفت شعر عاشقانه در جنگ»
ترجمه: احمد شاملو

جنگ رسانه‌ای در سوریه: حقیقت نخستین قربانی هر جنگ است

نویسنده: پرابیر پورکایاستا | مترجم: تارنگاشت عدالت
منبع: «نیوز‌کلیک»، ۲۱ اگست ۲۰۱۶


همراه با نبردهای زمینی در حلب، جنگ رسانه‌ای نیز شدت می‌گیرد. انتشار یک ویديو همراه با عکس پسربچه خردسالی که از زیر آوار بیرون کشیده و به آمبولانس منتقل‌ می‌شود در رسانه‌‌های جهان می‌چرخد. آیا این یک عمل دستکاری شده شبیه گواهی رسوای نیره دختر سفیر کویت در ایالات متحده است که در جریان جنگ عراق توسط یک بنگاه روابط عمومی تولید شد؟ آن داستان‌ها درباره بیرون انداختن نوزادهای کویتی از انکوباتورها توسط سربازان صدام را به یاد دارید؟

گزارش آسوشیتدپرس نشان می‌دهد که جراحات وارده به کودک و دیگران طوری که در ویديو نشان داده می‌شود زخم‌ها و بریدگی‌های سطحی هستند. این عکس چه حقیقی باشد چه دستکاری شده، تردیدی نیست که از جانب کسانی به کار گرفته می‌شود که خواهان مداخلات «انسان‌دوستانه» از نوع تجاوزات به عراق و لیبی هستند.

نفرین مادران داغدار به دولت ع وغ


منبع: انجمن اجتماعی دادخواهان افغان، ۳۰ سرطان ۱۳۹۵

به تاریخ ۱۰ سرطان ۱۳۹۵ کاروان پولیس در مسیر راه کابل – کندهار در منطقه قلعه حیدرخان مورد حمله قرار گرفت. افراد این کاروان پولیس‌هایی بودند که از موسسه تعلیمی میدان وردک فارغ و برای تعیینات به مرکز فراخوانده شده بودند.

در ۲۱ سرطان ۱۳۹۵ «انجمن اجتماعی دادخواهان افغان» با چندین فامیل از ولایت پروان که عزیزان شان در این حادثه از دست داده اند دیدار نمود. رسانه‌ها تعداد افراد نظامی و غیرنظامی را که در این حمله به شهادت رسیدند ۳۰ تن و زخمی‌ها را ۵۰ تن اعلام نمود. اما بازماندگان قربانیان به گزارشگر «انجمن اجتماعی دادخواهان افغان» گفتند که تعداد کشته شده ها و زخمی‌ ها به مراتب بیشتر از آنچه که رسما اعلان گردید و در رسانه های انعکاس یافته می باشد.

گاردین: سازمان ملل به سعودی‌ها برای کشتار کودکان یمن کارت رایگان داد

منبع: مجله هفته، ۱۰ جون ۲۰۱۶

گاردین در واکنش به حذف ائتلاف عربی از فهرست سیاه سازمان ملل متحد، نوشت این سازمان با این اقدام به عربستان سعودی برای کشتار کودکان و بمباران مدارس و بیمارستان‌ها در یمن کارت رایگان اعطا کرد.

سازمان ملل متحد اخیراً در گزارشی، ائتلاف عربی به رهبری عربستان سعودی را به دلیل کشتار بیش از ۶۰ درصد از کودکان یمنی در فهرست سیاه قرار داده بود. تنها ۳ روز پس از انتشار این گزارش، دبیرکل سازمان ملل تحت فشارها و تهدیدهای سعودی‌ها و حامیان منطقه‌ای آنها، نام ائتلاف سعودی از این فهرست خارج شد.

لاجورد افغانستان توسط زورمندان غارت می‌شود


منبع سایت مترجم: دویچه وله دری، ۱۴ اپریل ۲۰۱۶
منبع اصلی گزارش به انگلیسی: Associated Press - The Big Story


لاجورد، سنگ درخشان قیمتی تقریباً تنها در افغانستان یافت می‌شود و بخشی از ثروت غنی معدنی این کشور است که بهترین امیدواری برای تمویل توسعه و بازسازی افغانستان به عنوان یکی از فقیرترین کشورهای جهان نگریسته می‌شود.

حالا اما برعکس، لاجورد به منبع عایداتی طالبان، قاچاقبران و جنگ سالاران محلی تبدیل شده است که حاکی از تقلای حکومت مرکزی برای کسب کنترول منابع معدنی و مهار کردن فساد است.

به گفته مقام‌ها و کارشناسان، افغانستان میلیون‌ها دالر از عایدات لاجورد را به دلیل استخراج غیرقانونی هزاران تٌن از این سنگ قیمتی در ولایت بدخشان در شمال شرق کشور از دست می‌دهد.

نامه شجاعانه و الهامبخش یک زندانی سیاسی ایران

این نامه‌ی یکی از هزاران زندانی سیاسی ایران است که به جرم عدالت‌خواهی در کشتارگاه‌های رژیم پلید «ولایت فقیه»‌ تحت شکنجه قرار دارد. در کشوری که فاشیست‌های دینی ملتی را به زنجیر کشیده هر روز خبر اسارت و اعدام آزادگان به گوش می‌رسد اما خروش مبارزان در زندان‌های هیتلری آن رساتر از پیش بلند است.

برای درک واقعیت‌های فاجعه‌بار ایران و آموختن از روحیه یلان تسلیم‌ناپذیری که در برابر این دستگاه جهل و کشتار و فساد می‌رزمند، مرور نامه امیر امیرقلی را به تمامی خوانندگان توصیه می‌کنیم. با هر ایده و آرمانی که دارد، استقامت و شهامت این جوان برومند در برابر جلادان حاکم تحسین‌برانگیز و آموزنده است. سخنان ژرف و الهامبخش امیرقلی شعارهای خالی از دریچه کمپیوتر و فیسبوک نه بلکه فریاد وجدان و استقامت یک انسان اسیر زیر ساطور جباران عصر است. نوشتن چنین نامه‌ای در افشای رژیمی که فرزاد کمانگر‌ها، سعیدی سیرجانی‌ها، شاهرخ زمانی‌ها، ستار بهشتی‌ها، شیرین علم‌هولی‌ها و هزاران مبارز جان‌گذشته دیگر را به خاطر ایستادن بر سر آرمان‌های شان سربه نیست کرد، صداقت و عزم پولادین می‌طلبد که ثبت تاریخ خواهد شد.

مقالات برگزیده

مقالات رسیده

هنر و ادبیات

از صفحات تاریخ ما

تعداد مهمانان حاضر: 84 نفر