انگلستان از ناعادلانه‌ترین کشورهای جهان (آمار و تصاویر)

فاصله عمیق میان فقر و ثروت در انگلستان

«سندی تایمز» انگلستان همه ساله فهرست هزار ثروتمند بزرگ بریتانیا را منتشر می‌کند. براساس فهرست سال ۲۰۱۵ مجموع ثروت این هزار نفر یا خانواده به ۵۴۷.۱۲۶ میلیارد پوند رسیده‌است. براساس تحلیل «سندی تایمز» در هفت سالی که غرب در بحران اقتصادی به‌سر می‌برد، تعدادی آنچنان ثروت اندوخته‌اند که «حتا خوابش را نمی‌دیدند» چون طی ده سال گذشته میزان ثروت این هزار تن دو برابر شده‌است.

لن بلاواتنیک سرمایه‌دار اکراینی‌تبار مالک کمپنی موسیقی وارنر با داشتن ۱۳.۱۷ میلیارد پوند در صدر لیست ابرسرمایه‌داران انگستان قرار گرفته‌است. بلاواتنیک در عمارتی به قیمت ۴۱ میلیون پوند در محله لوکس‌نشین کنزیگتون لندن به‌سر می‌برد.

درحالی‌که بحران اقتصادی جهان سرمایه، طبقات زحمتکش و اقشار میانه جامعه را خانه‌خراب ساخته، اما تاثیر برعکس بر یک فیصدی اندک جامعه داشته و آنان توانسته‌اند که بر سرمایه خود بیافزایند. برای پیوستن به حلقه ۱۰۰۰ خانواده ثروتمند انگلستان، فردی باید حداقل صدمیلیون پوند داشته باشد، درحالی‌که سال گذشته به ۸۵ میلیون و در ۱۹۹۷ به ۱۵ میلیون نیاز بود. مجموع ثروث این هزار خانواده از ثروت مجموعی ۴۰٪ جمعیت فقیر آن کشور به مراتب بیشتر است. مطابق سروی نهاد Equality Trust، سرمایه فقط ۱۰۰ ثروتمند انگلستان برابر است با ثروت ۱۹میلیون تن آن کشور.

نهاد انگلیسی موسوم به «جوزف رونتری فوندیشن» در نتایج یک بررسی‌اش از وضعیت معیشتی انگلستان در نوامبر ۲۰۱۴ نتیجه گرفت که «طی ده سال گذشته انگلستان به گنداب فقر، بی‌کاری، عدم امنیت شغلی و مسکن‌گزینی در اماکن کرایی مربوط به شرکت‌های خصوصی فرو رفته‌است.»

براساس تحقیق این نهاد حداقل ۱۳ میلیون تن از جمعیت ۶۴ میلیونی آن کشور در خط فقر به‌سر می‌برند. ضمنا نهاد High Pay Center در تحقیقی نشان داد که عاید متوسط سالانه ۲۰ فیصد خانواده‌های فقیر انگلستان فقط ۹۵۳۰ دالر است که در میان کشورهای پیشرفته جهان کمترین است.

«دویچه ویله» فارسی به تاریخ ۲۸ فبروری ۲۰۱۵ طی گزارشی تحت عنوان «۷۰ درصد کارگران جنسی بریتانیا پیش از این معلم یا پرستار بودند» نوشت: «بیشتر کارگران جنسی بریتانیا قبلا شغلی در حوزه آموزش، بهداشت و سازمان‌های خیریه داشتند. کاهش مداوم نیروی کار و خدمات اجتماعی ناچیز در بریتانیا، آن‌ها را به فروش سکس سوق داده‌است.»

مایکل میچر، عضو پارلمان بریتانیا اخیرا گفته‌است که فاصله عمیق میان فقر و ثروت در انگلستان به میزان هشداردهنده رسیده‌است که امکان بازگشت آن در کوتاه‌مدت ناممکن است.

مارگریت تاچر، صدراعظم بدنام انگلستان، زمانی می‌گفت اگر ثروتمندان ثروتمندتر شوند، نفع آن به تمام جامعه می‌رسد، اما عملا ثروتمندترشدن سرمایه‌داران، آن کشور را به ناعادلانه‌ترین کشور غربی مبدل ساخته‌است.

مقالات برگزیده

مقالات رسیده

هنر و ادبیات

از صفحات تاریخ ما

تعداد مهمانان حاضر: 52 نفر