Afrin Kobani Zaferini Tekrarlayacaktır!

Afrin Kobani Zaferini Tekrarlayacaktır!

20 Ocak 2018’de, Türkiye’nin faşist devleti cinayetlerinin devamında “PKK’lı teröristler” ve IŞİD adı altında Afrin’e saldırdığını resmi olarak beyan etmiştir. Bu teröristperver ve cani devlet kamu oyunu ve dış ülkeleri kandırmak için IŞİD’i bahane olarak göstermektedir oysa IŞİD’in Suriye’de hiçbir kolu kalmadığı herkesçe bilinmekte ve özellikle Afrin’de ve onun cevarında bu gruptan bir kişi bile bulunmadığı kesindir. Daha önemlisi muteber kaynaklara göre Erdoğan’ın devleti IŞİD’i destekleyen ülkelerin başında geliyor ve Kobani’ye saldırıda da IŞİD kılığında Türkiye’nin askerleri katıldığı söylenmektedir. En azından Türkiye’nin “Kabil Kasabı” lakaplı Hikmetyar ile olan sıkı ilişkisi bu devletin en gerici grupları desteklediğini göstermektedir. Ayrıca, Erdoğan’ın cani devleti dünkü IŞİD’lileri ÖSO adı altında silahlandırıp maddi yardımda bulunuyor ve Türkiye’nin resmi ordusu ile birlikte bölgenin acı çekmiş halkı üzerine salmaktadır. Kürt halkıyla derin düşmanlığı olan gerici Türkiye devleti onların hiçbir zaman özgürce barış içinde, sakin yaşamalarını istememekte ve bu yüzden türlü komplolarla Kürt halkına karşı zorbalıktan iş alıyor.

Hapiste yatan Kürtlerin lideri Abdullah Öcalan Afrin ilçesi hakkında üç sene önce şöyle demişti: “ Bugün, kumaş fabrikaları kuracağımız gün değildir. Silah ve mühimat fabrikaları kurulmalı ve savaş komünizmi ile toplumun içine yayılmak”. Ve bugün onun bu sözü gerçeğe dönüşmüş ve yumruğu yumruk ile cevap vermek gerekmektedir.

Kürt halkının parlak tarihi hep dini ve dini olmayan gericilere karşı savaşmakla geçmiştir. Bu direniş özellikle Kobani zaferi ile daha da renkli bir hale gelmiştir. Kürt kadınlarıyla erkekleri kendi kaderlerini elleriyle tayin ederek o topraklarda sessiz oturmamaktadırlar. Suriye’nin Afrin şehri genellikle Kürt halkı ve üç kantondan ( Afrin, Kobani, Cezire) oluşmaktadır ki PYD’nin önderliğinde yönetilmekte olup 2012 yılından bu yana nispi güven sağlanmıştır. Öte yandan bu topraklarda Araplar, Türkmenler, Asuriler, Yezidiler, Ermeniler, Aramiler ve Çeçenler de yaşamaktadır. Bugün Suriye Demokratik Güçleri’nin YPG gibi kahramanlarıyla birlikte, Arap gibi diğer halklar da bu toprakları savunmak için bir çatı altına toplanmışlardır. Bunun yanında, hatta Afrin’in yaşlı kadınları bile silahlarını kuşanıp dünkü IŞİD’liler ve bugünkü Türk Silahlı Kuvvetlerine karşı direniş göstermektedirler.

Afganistan Dayanışma Partisi ( Hizb-i Hambastagi Afghanistan) da gericiler yüzünden yüz yıllarca tıpkı Kürt kardeşleri gibi acı çeken ve her gün savaş, patlama ve işkence ile kıvranan Afgan halkları adına Afrin direnişini destekliyor ve bu bölgenin halkı da tıpkı Kobani’deki gibi alnının akıyla çıkacağını umut etmektedir. Bu kahramanların imperyalist ve sömürge güçlerine karşı direnişi tarihe altın harflerle yazılacaktır muhakkak. Dünyanın tüm direnişçileri, Avesta Khabur’ları, Sakine Cansız’ları, Leyla Kasım’ları, Ceylan Özlab’ları ve Aryan Mirkanları sonsuza kadar hatırlayacaktır.

Kendi direnişleri için uluslararası güçlerden faydalanmaya hakları olan Kürt direnişçiler ama ABD gibi elleri kanlı güçlere inanmamalı. Çünkü bu devletin tarihçesi hep özgürlükçü ve aydın kesimleri bastırmakla geçmiştir. ABD bugün kendi çıkarları için Kürt halkını savunuyor gibi yaparken ama gün gelecek Kürt halkını arkadan hançerleyecektir. Gördüğümüz gibi şuan Türkiye’nin saldırılarını sadece kınamakla yetiniyor. Afganistan halkı Beyaz Saray’ın vahşiliklerine ve hainliklerine yıllar boyu şahit olmuş ve nasıl gerici güçleri aydın ve özgürlükçü insanlar üzerine saldığını defalarca görmüştür.

Sadece cesur Kürt savaşçılarının korkusuz direnişi ile Türkiye’nin faşist güçlerini yenmek mümkündür. Örgütlü ve ön saflarında Türkiye tankını gidip patlatacak kadar kahraman olan Avesta Khabur’lara sahip bir halk imperyalizmin belini kırabilecektir. Dünyanın vicdanlı kesimleri nasıl ki Kobani’yi yalnız bırakmadı Afrin direnişini de yalnız bırakmayacaktır. Çünkü haklı ve ilerici direniş elbette ki dünyanın tüm aydın topluluklarının himayesini elde edecektir.

Biz Afrin direnişçilerinin yanında olup onlara sonsuz selamlarımızı iletiyoruz!

Afganistan Dayanışma Partisi

30 Ocak 2018

184 ziyaretçi ve 0 üye çevrimiçi